Remarketing-ul/retargeting-ul, demonstratie live pe bloguri

Ieri am lansat impreuna cu colegii de la Webdigital.ro un experiment interesant pe bloguri, speram sa va placa tuturor cel putin la fel de mult cum ne place noua: cateva din blogurile care au aratat in ultima perioada, printre altele, ca au potential  si merita mai multa atentie vor beneficia de o campanie de retargeting/remarketing.

Mai exact, cititorii care vor pleca de pe blogurile respective in cautarea adevarului pe restul internetului, atunci cand vor ajunge pe site-uri care afiseaza bannere AdSense vor vedea un mesaj care-i cheama inapoi pe blogul pe care l-au vizitat pentru a mai citi cate ceva.

Este doar o varianta simpla de folosire a tehnologiei de remarketing/retargeting, alte variante pot fi mult mai complexe, insa toate urmaresc in mare, acelasi obiectiv: de readucere pe site a celor care dintr-un motiv sau altul, au plecat pe alte site-uri. Poate au terminat de citit ultimele articole, poate au deschis un link dintr-un articol si au fost furati de ce au descoperit, samd.

Evident, toti acesti ex-vizitatori  pot  fi segmentati, intr-o campanie de remarketing, in functie de o actiune pe care au facut-o, sau dimpotriva, pe care n-au facut-o, si le pot fi afisate mesaje diferite in fiecare situatie, sau chiar le pot fi prezentate potentiale trasee diferite (mesaj + landing page).

O functie utila si inca prea putin utilizata in Romania a marketingului online.

N-o sa va spunem blogurile pentru care derulam aceasta campanie de remarketing/retargeting, va las sa le descoperiti singuri :)

Le multumim colegilor de la Webdigital.ro, o agentie dedicata solutiilor de marketing online PPC (pay-per-click), pentru deschidere si pentru ocazia de a face acest proiect impreuna, pentru a creste impreuna industria. Din nou, colaborarea, o functie utila si inca prea putin utilizata in Romania a business-ului, mai ales online.

Tags: , , , , ,

One Response to “Remarketing-ul/retargeting-ul, demonstratie live pe bloguri”

  1. […] toate produsele pentru care derulam campanii la STANDOUT, nu se putea sa nu testam personal si campania de remarketing pe care am lansat-o ieri impreuna cu colegii de la […]