Ce inseamna sa scrii bine (pe blog)? Care ar fi Pulitzer-ul blogului?

De cativa ani discutam pe bloguri chestiunile zilei, ne spunem parerile despre subiectele cele mai fierbinti, si ne exprimam sentimentele fata de lucrurile din jurul nostru. Evident, talentul e variabil, la fel si popularitatea, desi nu e intotdeauna o legatura stransa intre ele.

Unor bloggeri le place sa fie concisi, si pentru ei asta e tot ce conteaza, sa poata exprima cat mai multe lucruri in cat mai putine cuvinte, unii au facut chiar din asta un model permanent.

Altora le place sa scrie, sa-si faca vocea auzita, si cu cateva idei bune plus putin noroc, ajung sa-si adune in jurul lor un grup de oameni dispusi sa-i citeasca in mod repetat.

Fiecare dintre noi avem, insa, cateva bloguri pe care le citim si pentru calitatea textelor scrise. Si asta e o zona care merita sustinuta, pentru ca va aduce un plus de stil si eleganta vocii comune a blogosferei. Si fiecare din noi ar trebui sa mediteze, din cand in cand, asupra a ce inseamna pentru el scriitura de calitate, pe blog sau in general. Ne suntem datori cu propria perfectionare, si cred ca nu s-a mai discutat de mult timp despre asta.

Va provocam la o discutie pe acest subiect, vrem sa stim parerea voastra despre scriitura de calitate, ce apreciati din tot ceea ce se scrie online, si bineinteles pe bloguri, daca mai cititi din placere si ce va face placere sa cititi.

Si cu ocazia asta va invitam sa propuneti tot ceea ce v-a placut cel mai mult pentru concursul Superscrieri, organizat de Fundatia Friends for Friends.

E un concurs de texte de calitate, pe mai multe categorii (eseu, reportaj, opinie, portret si chiar si experiment – adica un format care nu se regaseste in niciunul din cele de mai sus). Toate aceste categorii cred ca se pot gasi si pe bloguri sau, daca are cineva o ciorna mentala sau chiar si o idee pe unul din ele, o poate asterne pe blog pana la sfarsitul lunii (termen-limita: 29 septembrie pentru publicare, 30 septembrie pentru anuntarea participarii la superscrieri@ffff.ro)

Fiecare categorie are un premiu de 500 euro si 3 carti din colectia  Great Ideas de la Penguin via Okian.ro.

Succes participantilor la concurs si spor participantilor la discutia noastra inceputa vinerea trecuta la Social Media Breakfast-ul de la Cantina Sport Bar! Nu avem inca un Pulitzer al blogurilor, insa hai sa aratam ca meritam unul. Liber la comentarii!

Tags: ,

One Response to “Ce inseamna sa scrii bine (pe blog)? Care ar fi Pulitzer-ul blogului?”

  1. […] plăcea să arătăm că unii dintre noi merită un Pulitzer al blogurilor, că scriitură de calitate încă se mai produce. Sigur găsim pe bloguri eseuri bine scrise, […]