Cati utilizatori de LinkedIn in Romania? – verificati-va reteaua!

LinkedIn, una din cele mai mari rețele sociale din lume și cea mai mare rețea dedicată mediului business, are în jur de 40 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Nu există statistici publice despre utilizatorii de LinkedIn pentru România, asa ca am incercat o varianta babeasca.

Conform unei analize a retelelor personale LinkedIn ale colegilor din STANDOUT, există  pe LinkedIn 136.372 de utilizatori care au completat țara de origine ca fiind România. Cifra poate varia și este obținută cu ajutorul ”People Search”, filtrat după România.

389 de utilizatori și-au creat cont în ultimele 24 de ore, 1396 în ultima săptămână, iar ritmul de creștere per ansamblu este de 5000 de utilizatori noi pe lună.

Ca profesii, aproximativ 9000 de utilizatori provin din industria de IT, 8300 din industria de marketing și publicitate, 8000 din telecomunicatii, 3700 sunt din resurse umane, iar cei mai numeroși sunt cei din industria financiară – aproximativ 15.000 de utilizatori de LinkedIn din cei 136.372 de utilizatori din Romania.

Datele au fost obținute cu ajutorul filtrelor ”People Search” al contului de LinkedIn Basic. Cifra este una minima, insa relativ apropiata de cifra reala, pentru ca variatia obtinuta in cautarea din mai multe conturi a fost minuscula.

Voi ce cifre obtineti? Sa vedem daca exista o variatie.

Cum se caută:

Intri pe LinkedIn.com – Te autentifici cu userul și parola ta – Mergi la meniul lateral Contacts – Din pagina de Contacts, dai click pe Network Statistics – cauți ”Your region: Romania” și dai click – ajungi la căutarea tuturor utilizatorilor de LinkedIn din România.

Tags:

6 Responses to “Cati utilizatori de LinkedIn in Romania? – verificati-va reteaua!”

 1. Si eu am cautat ieri acelasi lucru insa am fost interesat doar de utilizatori din Bucuresti si Cluj. Imediat ce scriu concluziile le dau share. :)

 2. M says:

  136,445
  Imi pare rau ca nu mi-am notat cati utilizatori erau in 2006 cand mi-am facut eu contul :(

 3. […] de ThinkDigital, reprezentant exclusiv pentru România al MySpace). În acelaşi timp, la o scurtă interogare în secţiunea de cautare din cadrul site-ului LinkedIn, rezultatele afişate spun că în România […]

 4. Harry says:

  137,892
  Nu cred ca o sa gasiti o variatie mai mare de 3000 de persoane fata numarul pe care l-ati gasit initial. Oricum este impresionant numarul total de utilizatori cat si rata de crestere.
  Se pare ca Hi5 nu este singura retea sociala preferata de romani:p

 5. […] (august 2009) – sursa LinkedIn (via Standout Blog) 136.372 de utilizatori din […]

 6. 141,420 results for RO

  Am cont business. Sper ca te ajuta la ceva.